Yhteystiedot

Jari Mäki-Korte
Perkontie 5
26820 Rauma
050 4343 244

Pikakysely

Oletko Facebookissa?

Kreikan auttaminen kytkettävä rakenteellisiin uudistuksiin

Maanantai 10.5.2010 klo 15.51


jari_m-k.jpgMaailmanlaajuinen finanssikriisi edusti ahneen kapitalismin haaksirikkoa. Uskon Kreikan tilanteen vakauttamisen olevan kaikkien eurooppalaisten etujen mukaista, mutta se ei saa tapahtua sinisilmäisesti hinnalla millä tahansa. Keskeisintä on oltava talouden vakaus ja aitoon työllistävään kasvuun pyrkiminen.

Kreikan kriisin taustalla on osaltaan maan edellinen porvarihallitus, jonka toimesta tietoja vääristeltiin. Nyt on varmistettava, että auttamisen ohella todelliset konnat saadaan kiinni. Pankit on saatava vastuuseen, koska nyt vastuuta perätään ainoastaan kreikkalaiselta palkansaajalta.

Paketista äänestettäessä Suomen hallituksen, jonka linjaa on ollut vaikea huomata, on sitouduttava finanssimarkkinoiden rakenteellisten uudistusten edistämiseen ja talouden eurooppalaisen koordinaation tiukentamiseen. Suomen on myös oltava aktiivinen ajamaan tarpeellisia rakenteellisia uudistuksia, muuten kriisit uhkaavat toistua ja taas kerran myös suomalaiset veronmaksajat saavat maksaa muiden töppäilyjä.

Jari Mäki-Korte

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini