Yhteystiedot

Jari Mäki-Korte
Perkontie 5
26820 Rauma
050 4343 244

Pikakysely

Oletko Facebookissa?

Vastinetta Jyrki-Boylle

Lauantai 30.10.2010 klo 14.13


jari_m-k.jpgKuluneella viikolla postilaatikkoon kolahti Kokoomuksen vaalilehti, jossa Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen toteaa tulevissa vaaleissa kohtaavan vastuunkantajat ja populistit: Kehtaako Katainen todellakin väittää, että Kokoomus olisi hoitanut maan asioita vastuullisesti?  

Kataisen mukaan Suomen hyvinvoinnin tulevaisuus kiteytyy kykyyn luoda uusia työpaikkoja. Meneillään olevalla porvarivetoisella vaalikaudella Suomeen on kuitenkin syntynyt työttömyyttä enemmän, kuin aikoihin. Kun maassa on 300 000 työtöntä, on pöyristyttävää, että Katainen kehtaa edes puhua vastuullisuudesta, kestävyydestä ja kannustavuudesta. Oliko esimerkiksi rahan syytäminen Kreikan tukipakettiin vastuullista, kun siihen ei liittynyt minkäänlaisia vaatimuksia rakenteellisista uudistuksista ja vastuunkannosta pankeille?  

Kyseisessä vaalilehdessä Kokoomuksen Jyrki-Boy populisoi Kokoomuksen toimineen koko historiansa suomalaisen työn puolesta vahvemmin, kuin mikään muu puolue Suomessa. Jos näin olisi, miten sitten voi olla mahdollista, että porvarihallitus on vasta nyttemmin vähin äänin joutunut toteuttamaan edes pienessä mittakaavassa asioita, joita se vielä muutama kuukausi sitten suureen ääneen vastusti. Hallitukselle lienee kiusallista tunnustaa todellisen vastuunkantajan SDP:n olleen oikeassa esimerkiksi vaatiessaan työllisyysmäärärahojen tuntuvaa nostamista.  

On myös syytä kyseenalaistaa, miten Kokoomuksen masinoima energiavero voidaan nähdä vastuulliseksi? Jälleen kerran porvariston tekemien uudistusten maksumieheksi ovat joutumassa tavalliset suomalaiset palkansaajat, kun verolla käytännössä kompensoidaan työnantajien kelamaksun poistaminen, joka sekin oli porvarihallituksen masinoima uudistus. Samalla porvarihallituksen ideoima energiavero heikentää merkittävästi energiaintensiivisen vientiteollisuutemme kilpailuedellytyksiä. Esimerkiksi pelkästään Rauman paperitehtaalle kyseisen energiaveron vuotuinen hintalappu on noin 10 000 000 euroa.  

Kyseisessä vaalilehdessä Katainen populistisesti rummuttaa myös sen puolesta, että seuraavalla hallituskaudella kaikkien on osallistuttava lamatalkoisiin. Jos näin todella on, miksi sitten odottaa vaaleihin saakka, ennen kuin pääomien  ja suurituloisten verotusta kiristetään?  

Myös Suomen valtionvelka on kuluvalla hallituskaudella noussut uusiin ennätyslukemiin ja samaan aikaan hallitus ummistaa silmänsä harmaalle taloudelle. Porvarihallitus muun muassa on lopettanut poliisin harmaantalouden torjuntayksikön ja on lopettamassa työvoiman tarveharkintaa, joka antaa ulkomaisille yrityksille ylivertaiset mahdollisuudet harjoittaa liiketoimintaa Suomessa.  

Viime aikaiset merkit viittaavat vahvasti siihen, että usein ulkomailla toimivat yritykset aiheuttavat vuositasolla Suomelle miljoonien eurojen veromenetykset ja samalla luodaan tarpeetonta vastakkainasettelua suomalaisten ja ulkomaalaisten työntekijöiden välille. Tällaistako on Kokoomuksen toimiminen suomalaisen työn puolesta.  

En myöskään voi käsittää, miten on mahdollista, että ulkomaalainen yritys voi toimia Suomessa kuusi kuukautta, ennen kuin heitä edes yritetään verottaa Suomessa.   

Jostain sentään olen Kataisen kanssa samaakin mieltä: Katainenkin nimittäin myöntää, että seuraavissa vaaleissa fiksut suomalaiset antavat tukensa vastuulliselle politiikalle. Kataisen kanssa eri mieltä sen sijaan olen siitä, ketkä tuota vastuullista politiikkaa tekevät.  

Jari Mäki-Korte


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini