Yhteystiedot

Jari Mäki-Korte
Perkontie 5
26820 Rauma
050 4343 244

Pikakysely

Oletko Facebookissa?

Kirje joulupukille

Keskiviikko 22.12.2010


jari_m-k.jpgRakas Joulupukki!  

Anteeksi, etten ole pitkään aikaan kirjoittanut, mutta minusta on tullut jo iso poika. Sisälläni kuitenkin asuu vielä rippeet siitä vanhasta tutusta pikkupojasta, joka vielä muutama vuosi sitten ei millään malttanut odottaa, milloin porstuasta kuuluu Kop Kop Kop ja joulupukki astuu sisään lahjoinensa!  

Koska minusta on tullut jo iso poika, en tänä jouluna pyydä sinulta paketteja: No… olishan ne äiteen villasukat kyllä aika kivat ja koiralle voisit tuoda sellaisen modernin karvanpoistokamman, kun en itse ole saanut aikaiseksi sellaista hankkia.  

Osoitteesikin olen jo ehtinyt kadottaa mutta jos luet tämän, toivoisin sinun tänä jouluna tai viimeistään ensi kevään eduskuntavaaleissa järjestävän kuntoon muutaman asian, jotka mielestäni eivät ole aivan parhaalla mahdollisella tolalla: Nyt on nimittäin käynyt niin, että aivan liian moni ahkera työmies on joutunut vaihtamaan tutun leipähöylänsä kilometritehtaaseen ja se luonnollisesti on poikinut ison kasan muita ongelmia. Tietääkseni Suomessa on tällä hetkellä työttömänä jo yli 300 000 ihmistä ja se on kyllä liikaa.  

Toivoisinkin sinun antavan poliittisille päättäjille riittävästi rohkeutta tarttua maatamme piinaavan työttömyysongelmaan: Keinoja kyllä olisi, jos vain riittävästi tahtotilaa löytyisi. Nyt kuitenkin on faktaa, että ainakaan nykyisellä hallituspohjalla asiat eivät tule korjaantumaan. Päättäjien keskuudessa on liian vähän työntekijöiden arkea ja työpaikkojen todellisuutta tuntevia ihmisiä. Tämän ovat nykyisen eduskunnan ja hallituksen toimet selvästi osoittaneet. Tähän asiaan kun tartut, niin lupaan osaltani kantaa korteni kekoon tekemällä entistäkin intensiivisemmin vaalityötä oman, aidosti palkansaajataustaisen ehdokkaani eteenpäin potkimiseksi.  

Rakas joulupukki! Hallituksen myötäsukaisuus on kannustanut Elinkeinoelämän keskusliittoa EK:ta esittämään yhä härskimpiä vaatimuksia. Kyseinen järjestö on viime viikkoina ehdotellut muun muassa työntekijöiden lomien lyhentämistä ja lakko-oikeuden rajoittamista. Samalla järjestö on osoittanut uskomatonta piittaamattomuutta harmaan talouden kuriin saattamisessa torjumalla ay-liikkeen esitykset tilaajavastuulain laajentamiseksi ja tämä on aiheuttanut tarpeetonta vastakkainasettelua rehellisesti ja keinottelemalla palkattujen työntekijöiden välille. Muitakin hyviä ja helposti käytettäviä keinoja kyllä riittää, mutta en nyt tässä yhteydessä ala niitä enempää luettelemaan. Riittää, kun järjestät niin, että demarit ovat suurimpana puolueena mukana seuraavassa hallituksessa, niin keinot otetaan käyttöön ja tämäkin ongelma varmasti poistuu.  

Riittävästi terveyttäkin kyllä voisit meille vielä työelämässä oleville järjestää, että jaksamme painaa hommia, kun meitä on nykyään niin vähän. Työssä jaksamiseen tosin liittyy monia muitakin helposti toteutettavissa olevia keinoja, mutta näissäkin asioissa yritykset ja työpaikat on saatava aidosti mukaan talkoisiin. Jos halutaan, että työntekijät jaksavat töissä pidempään, on yritysten ensinnäkin lopetettava pelkkään lyhytnäköiseen tuloksen tavoitteluun perustuvat turhat irtisanomiset ja otettava käyttöön työntekijöiden hyvinvointiin ja osaamiseen tähtäävät panostukset. Pelkkä mekaaninen eläkeiän nostaminen ei ole varteenotettava keino työurien pidentämisessä.  

Tuossa joskus muutama vuosi sitten satuin sattumalta näkemään sinut, rakas joulupukki, myös Brasiliassa ja minulle tuli hyvä mieli, kun näin sinun jakavan nameja siellä jossain Rion suurimman Fafelan läheisyydessä myös pienille köyhille laitapuolen kulkijoille. Minun pakettini voitkin tänä jouluna jättää tuomatta, mutta annathan vaihtoehtoisesti vaikkapa lehmän jollekin köyhälle perheelle jossain Afrikan sarvessa tai vaikkapa muutaman riisisäkin johonkin isompaan kampukseen. Joulupuuroani syödessä lupaan sitten laittaa kädet ristiin ja kiittää sinua kyseisestä teosta. 

Koska sinulla, rakas joulupukki, on tietääkseni edelleen hyvät ja toimivat suhteet myös ison pomon isoon pomoon aina tuonne lähes 2011 vuoden taa, toivoisin sinun järjestävän niin, että maailma edes pienin askelin muuttuisi tasavertaisemmaksi paikaksi elää ihan kaikille maailman ihmisille. Voisit muun muassa pyytää isoa pomoa järjestämään riittävästi raikasta juomavettä kaikille synnyinmaasta riippumatta ja ainakin lopettamaan tarpeeton sotiminen vedestä.  

Neuvo myös meitä parempiosaisia haaskaamisen vaaroista, ettemme ainakaan tietämättömyyttämme turmele elämän jatkumiselle elintärkeitä ekosysteemejä. Ongelmat kyllä ovat kaikkien tiedossa, mutta silti esimerkiksi liian monet valtiot jättävät ihan sujuvasti ratifioimatta maailmanlaajuisia sopimuksia, joilla tuhoaminen voitaisiin pysäyttää.  

Jari Mäki-Korte   

 

 

 

 

 

 


Kommentit

12.4.2013 14.37  Tichelen Gumez Alex

Huomio Please,

My Name Is Mrs Tichelen Gumez Alex Belgia, X-huijaus uhri ja miten saan takaisin jaloilleni ja olla henkilökohtainen yrityksen omistaja autoja ja purettu ominaisuudet ... Tämä ilmoittaa suurelle yleisölle laillisen lainanantajan verkossa.

Tässä on minun MENESTYSTARINA:

Olin kriittinen etsimään todellista lainan lainanantajayhtiö olivat voin saada lainaa 130.000,00 euron joidenkin luotonantajan joka tuli minulle lampaan vaatteisiin en koskaan tiedä, ne missä petos kunnes sain niihin laina ja suostuin lopulta olin huijatuksi he huijatuksi minulta kovaa ansaita rahaa jopa neljä luotonantajan että huijatuksi minua summa 22,000.00 euroa ja ajattelin, että kaikki on ohi, että ei voi koskaan olla muuta todellista lainanantaja kunnes mieheni ystävä Mr. Garrett Lugard General Manager hänen yritys, ja hän kertoi minulle, että on olemassa todellinen lainanantaja, että hän sai lainan 800,000.00 euroa 2% korko alkaen joka tekee hänestä omistavat yksityiset yritykset ja talon omaa hän viittasi minua nimisen yhtiön QUICK lAINAN YRITYKSILLE PLC , E-mail: {info.quickloan1960@gmail.com}

Kun hän sai lainan (800,000.00 euroa) Kerroin heille miten tarkoitettujen minä heille olen hakenut lainaa 130.000,00 euroa, kun minun hakemuksen ja lähetin heille hyödyllistä tietoa niille käsitellä minun lainata jälkeen 48 tuntia sain ilmoituksen niiden yritys että minun laina on hyväksytty ja käsitelty seuraavassa 48 tuntia minun laina 130.000,00 euroa siirrettiin tililleni. Ja lupaan niitä tulee minun pelastus aion spreed hyvä uutinen koko maailmalle QUICK LAINAN YRITYKSET OYJ ON PARAS MAAILMAN.



... Ja kerron heille Mrs Tichelen Gumez Alex tarkoitettu sinulle niitä ja toivot täytetään ...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini