Yhteystiedot

Jari Mäki-Korte
Perkontie 5
26820 Rauma
050 4343 244

Pikakysely

Oletko Facebookissa?

UPM:n biojalostamolinjaus erävoitto Raumalle ja Satakunnalle

Maanantai 17.1.2011 klo 19.29


jari_m-k.jpgUPM julkaisi tänään tiedotteen, jonka mukaan UPM:n biojalostamon mahdolliseksi sijoituspaikaksi Suomessa on valikoitunut Rauma. Yhtiön tiedotteen mukaan biodieseliä energiapuusta valmistavan laitoksen sijoituspaikkoina on tutkittu Raumaa ja Kuusankoskea sekä Ranskassa Strasbourgia. Vaikkakaan UPM ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, rakennetaanko mahdollinen biojalostamo Raumalle vai Strasbourgiin, on yhtiön tänään julkaistu linjaus suomalaisesta näkökulmasta merkittävä erävoitto Rauman ja Satakunnan hyväksi.  

Nyt on tullut poliittisen lobbauksen vuoro ja luotan siihen, että kansanedustajaehdokas Jouko Aitonurmi on oikea henkilö tekemään tuota tärkeätä lobbaustyötä. Mittavien verkostojensa kautta sekä UPM-konsernin yt-ryhmän raumalaisena jäsenenä hänellä on osaamista ja tahtoa toimia sen puolesta, että mahdollinen biojalostamo saadaan aikanaan juuri Raumalle.   

Poliittisen lobbauksen näkökulmasta asian tekee mielenkiintoiseksi se, että investointipäätös biodieseliä energiapuusta valmistavasta laitoksesta voidaan tehdä vasta EU:n tukipäätösten jälkeen. UPM:n tiedotteen mukaan yhtiö hakee biojalostamohankkeeseen EU:n NER300-investointitukea, jonka varat tulevat käytännössä eurooppalaisilta yrityksiltä, jotka tarvitsevat päästöoikeuksia liiketoimintaansa varten.  

NER300 -ohjelman tarkoituksena on tukea ja nopeuttaa uusien teknologioiden syntymistä. Se on osa poliittista päätöskokonaisuutta, jonka avulla Eurooppa pyrkii pienentämään hiilijalanjälkeään.  

Asiat etenevät joskus hitaasti ja EU:n viranomaisten päätöksiä onkin odotettavissa vasta vuoden 2012 jälkipuoliskolla. Poliittinen lobbaus on kuitenkin tehtävä jo nyt.  

Jari Mäki-Korte   


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini