Yhteystiedot

Jari Mäki-Korte
Perkontie 5
26820 Rauma
050 4343 244

Pikakysely

Oletko Facebookissa?

Ääni reiluille pelisäännöille, ääni suomalaiselle työlle

Perjantai 8.4.2011 klo 19.35


jalle.jpgSuomen suurin palkansaajakeskusjärjestö SAK kampanjoi tulevissa vaaleissa näyttävästi Työn ja sen tekijän puolesta. Kampanjassaan SAK haluaa nostaa työelämän asiat julkisuuteen ja samalla haastaa puolueet ottamaan niihin kantaa. 

Mielestäni etulyöntiaseman saa nyt SDP, koska SAK:n vaalitavoiteohjelma Työn ja sen tekijän puolesta on varsin yhteneväinen SDP:lle tärkeiden asioiden kanssa. Työ, oikeudenmukaisuus, heikommista huolehtiminen, rauha ja solidaarisuus ovat aina olleet se kivijalka, johon SDP:n olemassaolo nojautuu. Näin pitää olla jatkossakin. 

SAK:n vaalitavoiteohjelmassa muun muassa Työhön paluun puolesta kuvaa varsin osuvasti demarien keinovalikoimaa aktiivisesta työvoimapolitiikasta ja uusien työpaikkojen luomisesta. Myös SAK:n tavoite Yhteisten oikeuksien puolesta sisältää pitkän listan asioita, joiden puolesta SDP on rummuttanut. SAK:n vaalitavoiteohjelmassa kampanjoidaan myös Yksilöllisten valintojen sekä Rehellisen yrittäjän puolesta. Nämäkin teemat pitävät sisällään pitkän listan asioita, joita SDP on jo pitkään ajanut. 

Satakuntalaisista ehdokkaista SAK:n vaalitavoiteohjelma istuu parhaiten Jouko Aitonurmelle. SAK:n valtuuston jäsenenä ja työssään paperitehtaan pääluottamusmiehenä Jouko tuntee palkansaajien arkea ja on karvaalla tavalla joutunut huomaamaan, että monet työelämän ongelmat ovat poistettavissa vain palkansaajien asemaa vahvistavan lainsäädännön keinoin. 

Hyvinvointi maksetaan valtion ja kuntien tuloista, joista puolet tulevat suoraan tai välillisesti vientiteollisuudelta. Tiedän Jouko Aitonurmen peräänkuuluttavan toimia, joilla Suomeen luodaan kilpailijamaihin verrattuna tasavertaiset toimintaolosuhteet, lisää teollisia työpaikkoja sekä investointeja. Vaalien jälkeisen hallituksen keskeisenä tehtävänä on luoda otolliset olosuhteet kestävälle talouskasvulle. Jotta tähän päästään, Suomessa on aiempaa paremmin otettava huomioon vientituloja tuovan teollisuuden tarpeet. 

Luotan myös siihen, että Jouko tulee ajamaan lakimuutosta, jolla ulkomailta johdetut yritykset saadaan nopeammin suomalaisen veronmaksuvelvoitteen piiriin. Nykyinen kuuden kuukauden vapaamahdollisuus on porsaanreikä, joka ruokkii harmaata taloutta ja aiheuttaa maahamme vuosittain noin viiden miljardin euron veromenetykset. Käytännössä  lakimuutos poistaisi myös tarpeetonta vastakkainasettelua suomalaisen ja ulkomaisen työvoiman väliltä. 

Jari Mäki-Korte

SAK:n Satakunnan aluetoimikunnan jäsen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini